Pahikselle uusi verkkokauppa ja tukku työkaluja

Pahis.fi on Kajaanissa pääpaikkaansa pitävä, törkykamaa nuorisolle myyvä verkkokauppa. Pahiksen kauppa käy varsin vilkkaasti ja vaatteet aiheuttavat pahennusta ympäri suomen. Pahis tunnetaan erityisesti asennepaidoistaan™, jotka ovat heidän omaa tuotantoaan. Niitä tulee kaduilla vastaan turhankin usein.

Pahiksen verkkokauppa alkoi muistuttamaan lähinnä maakuntamuseota, joten sille päätettiin antaa kokonaan uusi ilme ja muutama hieno uusi ominaisuus. Verkkokaupan ulkoasu tehtiin grunge-henkeen, rösseliä, tummaa grafiikka, kontrastia, kaikkea mikä voisi miellyttää kohderyhmää ja ärsyttää kaikkia muita.

Suurin osa grafiikasta toteutettiin vektorein, jotta tiedostokoot pysyisivät järkevinä. Vektorigrafiikka toimii netissä hyvin, niin kauan kuin grafiikka pidetään yksinkertaisena. Ja koska grunge-tyylinen grafiikka ei ole kovin yksinkertaista, tiedostokoot nousivat varsin suuriksi.

Uudistettu kauppaa tehtiin tietenkin skaalautuvaksi, koska asiakkaat tykkäävät ostaa puhelimen näytöltä. Pahiksen yleisö on melko nuorta ja mobiilikäyttö näin ollen yleistä. Toukokuussa 2016 mobiilikäyttäjiä oli 57 % kaikista sivuilla kävijöistä. Ja luku ei näytä olevan pienenemään päin. Keskiverto kaupassa vierailija käyttää Androidin puhelinta Chromen selaimella.

Skaalautuvuuden lisäksi kauppaan tuotiin kehittyneempi hakutoiminto, tuotekaruselleja, uudistettu valikko, älytön määrä bannereita ja tukku muita ominaisuuksia koko kansan iloksi. Kaikki uudet ominaisuudet eivät siis välttämättä olleet hyviä.

Kaupan markkinointia

Pahis on varsin aktiivinen Facebookissa, jossa faneja on kertynyt mukava määrä. Facebook onkin selkeä pääkanava markkinoinnissa. Siellä käytettyä mainoseuroa voidaan seurata tarkasti ja nähdä suoraan siitä seurannut myynti. Jos mainos ei toimi, voidaan heti reagoida ja parantaa mainosta tai heittää se menemään.

Facebookin rinnalle otettiin käyttöön uutiskirje, joita pyöritetään Mailchimpistä. Tilaajia on saatu kerättyä hiljalleen mukava viisinumeroinen luku, joten silläkin päästää näkyviin tuloksiin. Mailchimpissä kampanjan seuranta onnistuu myös tarkasti. Hyvin ajoitettu ja onnistunut uutiskirje näkyy melko nopeasti myynnissä.

Asiakaspavelua tukemaan kauppaan asennettiin Intercomin Acquire -chattipalvelu. Asiakkaat voivat kaupan missä vaiheessa tahansa kysyä neuvoa asiakaspalvelulta. Palaute chatista on ollut erittäin positiivinen.

Haasteita ja tulevaisuus

Vaikka kauppaa on saatu kehitettyä reilusti eteenpäin, on siinä edelleen reilusti parantamisen varaa. Verkkokauppa on edelleen hyvin raskas, pelkästään etusivulla pyörii kolme karusellia ja kaikissa niissä niin paljon kuvia, että sivun latausajat nousevat pilviin. Päänavigaatio vippaa pahasti ja on yhteinen huolenaihe. Päätasoja on kohtuullinen määrä, mutta alatasoja taas liiaksikin.

Toimiva verkkokauppa vaatii yleensä jatkuvaa kehittämistä ja viilaamista. Tekniikka (ja sen käyttäjät) menee vauhdilla eteenpäin, joten kovin pitkäksi aikaa ei kehitystä kannata unohtaa. Muuten joudutaan tekemään aina suurempi remontti kerralla, joka tulee tyyriiksi.

Tekniset speksit

Pahiksen verkkokauppa pyörii MyCashflown-alustalla. Ostokset voi maksaa monella tapaa, kuten PayPalilla tai Bitcoineilla, mutta suurin osa käyttää Klarna Checkouttia. Verkkokaupan fontit tarjoaa TypeKit. Kehityksessä mukana ovat olleet SublimeText, CodeKit, Coda, Transmit, MAMP, Illustrator, Noun Project ja moni muu.

Pahis.fi