MainostehdasNVL Studio

NVL Studio on yhden miehen mainostehdas Suomen Turengissa, metsän keskellä. Tehdas valmistaa nettisivuja ja verkkokauppoja, jotka toimivat paremmin ja näyttävät kauniimmalta kuin naapurisi nettisivut. Yrityksen operatiivisesta toiminnasta vastaa Aleksi Partanen.

“Ei pokaaleita eikä palkintoja, ei voittoja eikä kunniamainintoja, mutta tukku pahuksen tyytyväisiä asiakkaita.”

Nettisivut taskussa

Vuonna 2017 nettisivut eivät enää istu pöydällä. Tabletit ja erikokoiset älypuhelimet ovat yleistyneet vauhdilla ja niiden osuus netin käytöstä on kovassa kasvussa. Laitteiden kokoja riittää siis joka tuumalle ja perinteiset, isolle näytölle tehdyt sivut ovat todella vaikeakäyttöiset pienellä näytöllä.

Tästä syystä nettisivut kannattaa tehdä skaalautuvaksi. Tällöin sivujen ulkoasu nimensä mukaisesti skaalautuu näytön koon ja resoluution mukaan laitteelle sopivaksi. Tämä parantaa sivujen käytettävyyttä merkittävästi, erillisiä mobiilisivuja ei tarvitse tehdä ja sama sisältö näkyy kaikilla laitteella.

Kaupan verkossa

Yhä useampi yritys perustaa ensimmäisen myymälänsä verkkoon. Monet perinteisen kivijalkamyymälän lainalaisuudet eivät päde verkossa, joten kynnys verkkokaupan perustamiselle on matala.

Kaupan voi perustaa vaikka yhdelle kirjalle, homman pyörittäminen hoituu olohuoneesta, ylläpitokustannukset ovat murto-osissa ja tilauksen kuittauksen voi tehdä kirurgin työn ohessa.

Toki tilalla on tukku uusia asioita joita tulee ottaa huomioon ja myös paikallinen lainsäätäjä pitää huolen siitä, että niitä riittää jatkossakin. Nämä ovat kuitenkin vielä pieniä asioita jotka hoituvat hyvällä verkokauppasoftalla ja parilla Google-haulla.

Koska kynnys verkkokauppaan on matala, voi liikkeelle lähteä nopeastikin. Ajan myötä kauppaa voi kehittää eteenpäin pienin askelin. Kuten perinteisetkin sivut, kannattaa verkkokauppa tehdä skaalautuvaksi. Verkkokauppa mobiililaitteilla kasvaa samaa tahtia laitteiden yleistyessä.